2010. október 19., kedd

Zöldséges bableves

Hozzávalók:
hagyma
olaj
bab, répa, petrezselyem
pirospaprika

"Csipkedett":
liszt

tojás
víz

A hagymát összevágom, majd olajon megpárolom, hozzáadom a pirospaprikát, babot (én konzerveset szoktam, mert az eleve puha, és nem kell rá sokáig várni, hogy megpuhuljon), sárga,-fehérrépát. Teszek bele összevágott petrezselymet. Sózom, ételízesitőt, erős pistát adok hozzá. Én szoktam beletenni egészbe egy paprikát, és egy papadicsomot. Ezt nem kötelező, de nekem jobban bejön! :)
Lehet beletenni sima bolti tésztát, de én jobban szeretem a "csipkedettet" Ami nem egy nagy tdomány!
A liszthez adok sót, egy tojást, és kevés vizet, alényeg, hogy egy picit keményebb tésztát kapjak, a pizzatésztánál. És azt szépen belecsipegetem! Hagyom, hogy megfőljön, látni lehet, hogy mikor kész, mert a kis tésztáink feljönnek a levesünk tetejére!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése