0,5 kg túró
2 cs. vaniliáscukor
porcukor
mazsola
2 tojás sárgája
pici tej
A zsemle "kobakját" levágjuk, kiszedjük a belsejét (ezt majd a túrós töltelékbe tesszük). A belsejét meglocsoljuk kicsi tejjel, különben sütés közben nagyon kiszáradna. Végül majd ebbe töltjuk az alábbi masszát.
Túrót, cukrot, 2 tojás sárgáját, mazsolát, reszelt citromhéjat, zsemle belsejét egy edénybe összekeverjük.
Ha végeztünk a töltéssel, a zsemle levágott "kobakját" visszahelyezzük, megszórjuk kristálycukorral.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a zsemléinket, és készre sütjük!
Nagyon finom, egyszerű édesség! Persze én ezt diétásan készítem, annyi a változtatás, hogy rozsos zsemlét, és fruktózt használok hozzá, illetve vanilia aromát!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése