2010. október 16., szombat

Fokhagymás csirkemell

0,5 kg csirkemell
4 gerezd fokhagyma
3 dl tej
liszt

bors
olaj

A csirkemelleket felszeletelem, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, majd a tejbe teszem, amibe előtte belereszeltem a 4 gerezd fokhagymát, rövidebb-hosszabb ideig lefóliázva hűtőbe rakjuk. A húsokat, miután kivettem a tejből, beleforgatom lisztbe, majd serpenyőbe kevés olajon megpárolom. Ezt követően hőálló edénybe rakom, teszek alá még egy pici olajat, és magát a tejet, amibe a húsokat áztattam. Előmelegített sütőbe először fólia alatt párolom, amikor a húsok megpuhultak sajttal megszórom, bár ez nem közetelező! Így fólia nélkül hagyon picit pirulni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése