2010. november 1., hétfő

Kuruc pecsenye

8-10 sz. hús (tarja, karaj, csirkemell)
só, bors, majoranna
mustár
8-10 sz sonka
liszt, pirspaprikával elkeverve
olaj

A hússzeleteket kiklopfoljuk, erdetileg tarjából készül, de mivel én ezt nem szeretem, ezért vagy sertés karajból, vagy csirkemellből szoktam készíteni. A húsokat fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, majd bekenjük mustárral. A húsok közepébe 1-1 sz. sonkát teszek, majd félbehajtom a húst, és beforgatom paprikás lisztbe. Hőálló edény aljába olajat teszek, illetve kevés vizet, majd belepakolom a lisztes husikat, fúlia alatt sütöm, egy idő után megfordítom, végül, amikor megpuhult, fólia nélkül rápirítok egy kicsit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése